کد خبر 161650
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۷:۴۸
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه خود نوشت:

فرانسه: اسلحه اي كه به سلفي ها داديم سينه خودمان را نشانه رفته است!


دامنه حمايت عربستان و قطر از گروه هاي تروريستي به خاك فرانسه كشيده شد.

دولت فرانسه پس از مدت ها همكاري مشترك با اين دو رژيم مرتجع در زمينه تجهيز و گسيل تروريست ها به سوريه، نسبت به اقدام مشابه عليه حاكميت ملي خود هشدار داد و عربستان و قطر را تهديد كرد.

وزير كشور فرانسه با اشاره به تامين مالي گروه هاي سلفي فعال در اين كشور از سوي قطر و عربستان سعودي، گفت: اين دو كشور بودجه گروه هاي افراطي فعال در فرانسه را تأمين مي كنند و فوراً بايد به اين روند خاتمه دهند. اين هشدار به دنبال كشف و خنثي سازي فعاليت هاي يك گروه تندرو در شرق فرانسه، از سوي مانوئل والس وزير كشور صادر شد. همزمان ايوپونيه رئيس سابق سرويس امنيتي فرانسه حمايت مالي قطر و عربستان سعودي از گروه هاي سلفي تندرو را تأييد كرد و گفت اين كمك ها بايد قطع شود. البته هيچ مقامي [ با توجه به وضعيت سوريه] جرات اعتراض به عربستان و قطر را ندارد اما اين كمك هاي مشكوك هرچه زودتر بايد پايان پذيرد.

روزنامه فيگارو در گزارشي خاطرنشان كرد: گروه هاي افراطي براي انجام يك رشته عمليات تروريستي آماده شده بودند و 11 نفر از آنان توسط واحد ضد تروريست پليس بازداشت شدند. يكي از آنها نيز در درگيري كشته شد. اين عده در پاريس، تورسي، استراسبورك و كن دستگير شدند.

رژيم سعودي نقش مهمي در راه اندازي گروه هاي تروريستي نظير القاعده ايفا كرده است. وزير خارجه آمريكا نيز معترف است كه دولت متبوع وي در گذشته در تقويت تندروهاي القاعده در افغانستان نقش آفريني كرده است. برخي محافل رسانه اي در تركيه به تازگي هشدار دادند كه حملات خمپاره اي و موشكي توسط تروريست هايي انجام مي شود كه از سوي خود تركيه و ناتو تجهيز شده اند.


ايران با نفوذ پهپاد ارتش اسرائيل را تحقير كرد

نفوذ هواپيماي تجسسي بدون سرنشين به عمق آسمان فلسطين اشغالي و تاسيسات اتمي ديمونا، همچنان موضوع بحث و نگراني محافل صهيونيستي است.

روزنامه يديعوت آحارونوت درباره پيام پيشروي پهپاد تجسسي تا 30كيلومتري تاسيسات ديمونا را مورد تحليل قرار داده و نوشت: اسرائيل كه ايران را تهديد مي كند و به تناوب با پرواز بر فراز لبنان اقدام به عكسبرداري هوايي مي كند با نفوذ اين پهپاد هشداري دريافت كرد مبني بر اينكه ما هم مي توانيم بر فراز آسمان شما پرواز كنيم، عكسبرداري هوايي انجام دهيم و به حساس ترين سايت هايتان نزديك شويم پس سر به سر ما نگذاريد و از آزمايش قدرت ما پرهيز كنيد. نفوذ اين پهپاد درس ها و اطلاعاتي را براي كساني كه آن را به پرواز درآورده اند داشت از جمله يافتن نقاط ضعف دفاع هوايي اسرائيل. اين نفوذ پيچيده را كه احتمالا مربوط به فناوري ايراني باشد نمي توان ناديده گرفت.

روزنامه صهيونيستي مي افزايد: اثر تبليغاتي اين اتفاق در عرصه جنگ رواني بسيار مهم است چرا كه هواپيماي مذكور به مدت 30دقيقه بر فراز مناطق پرجمعيت اسرائيل، يك پايگاه نظامي [نفاتيم] و نيز نزديكي هاي راكتور ديمونا پرواز و جمع آوري اطلاعات كرده است. زماني سيدحسن نصرالله از اسلحه غافلگيركننده و شگفت انگيز حزب الله سخن گفته بود. اكنون پهپادي كه تا عمق آسمان ما وارد شده و معلوم نيست نوبت بعدي تا كجا مي تواند نفوذ كند، مقامات نظامي و امنيتي را نگران كرده است. اين هواپيما ممكن است از توانايي هاي استراتژيك نظير ناوبري ماهواره اي (جي پي اس) يا سيستم هاي ارتباطي ماهواره اي هم برخوردار باشد.

الكس فيشمن تحليلگر صهيونيست خاطرنشان كرد: در پي ماجراي اخير سوالات بيش از پاسخ ها خودنمايي مي كند در حالي كه مقامات امنيتي حاضر به توضيح نيستند. با اين همه ترديدي نيست كه اين حادثه نگراني هاي مهمي را در زمينه امنيت اسرائيل به وجود آورده است.

تحليلگر صهيونيست در تبيين پيام نفوذ پهپاد ناشناس به عمق يكصد كيلومتري آسمان فلسطين اشغالي تاكيد كرد: ايراني ها از طريق لبنان پيامي براي ما فرستادند مبني بر اينكه شما نه تنها با راكت و موشك ها بلكه با هواپيماهاي بدون سرنشين كه حامل مواد انفجاري هستند نيز مورد حمله قرار خواهيد گرفت. چنين هواپيمايي قادر است مواد انفجاري با خود حمل كند. در جنگ آينده ممكن است نوار غزه هم در اين زمينه ايفاي نقش كند. حماس در گذشته با كمك سوري ها و امروز با تكيه بر توان خويش، در نوار غزه مشغول ساخت هواپيماهاي بدون سرنشين است. بدون شك اين حادثه يك هشدار امنيتي مهم است و ايراني ها به اين ترتيب، پيامي با اين مضمون فرستاده اند كه فقط موشك هاي دوربرد ما نيست كه به سمت شما مي آيد، بلكه بايد منتظر هواپيماهاي بدون سرنشين حاوي بمب نيز باشيد.

منابع نظامي و امنيتي رژيم صهيونيستي احتمال مي دهند حزب الله لبنان دست كم يكصد فروند از اين پهپادها را در اختيار داشته باشد. به گزارش خبرگزاري قدس منابع امنيتي شعبه اطلاعات نظامي ارتش رژيم صهيونيستي (امان) در گزارشي اعلام كرده اند اين هواپيماها قادر است با حمل مواد منفجره خود را به اهدافي در داخل سرزمين هاي اشغالي برساند و اين اهداف را منهدم نمايد.

در ادامه اين گزارش آمده است: اگرچه بكارگيري هواپيماهاي بدون سرنشين از سوي نيروهاي حزب الله مسئله تازه اي براي ارتش اسرائيل به شمار نمي آيد و از سالها پيش توان بالاي حزب الله در بكارگيري اين هواپيماها آشكار شده بود، اما مسئله مهم در خصوص اين مسئله توان پرواز تا مسافت هاي بسيار زياد اين هواپيماها است.

روزنامه القدس العربي چاپ لندن در تحليل نفوذ پهپاد تجسسي به آسمان منطقه امنيتي نقب گزارش داد: عبور اين پهپاد از فراز مناطق نظامي و مسكوني اسرائيل و رسيدن به نزديكي تاسيسات ديمونا، موجب سراسيمگي مقامات تل آويو شده است. اين هواپيماها مي توانند غير از شناسايي، موشك يا بمب حمل كنند. در اين ميان سوال حيرت انگيزي وجود دارد و آن اينكه هواپيما چگونه توانسته تا صحراي نقب پيشروي كند و حريم هوايي اسرائيل را به اين آساني نقض كند، سوال مهم تر اين كه هنوز در حكم معما مانده اين كه اين هواپيما از كجا به پرواز درآمده و متعلق به كدام كشور است و سازنده آن كدام كشور بوده است؟ آيا از باريكه غزه به پرواز درآمده است يا جنوب لبنان يا ايران؟ هنوز پاسخي به اين سوال داده نشده است.

اين گزارش مي افزايد: ايراني ها وابستگي اين هواپيما به كشورشان را رد نكردند و از تاييد آن نيز خودداري كردند اما در هر صورت مشخص است كه آنها با اين كار قدرت بازدارندگي نيروي هوايي اسرائيل را به سخره گرفته اند. اين هواپيما با توانمندي هاي بالايي كه دارد توانست حريم هوايي اسرائيل را نقض كند و با اين كار پيام بسيار مهمي را به اسرائيلي ها رساند.

القدس العربي خاطرنشان كرد: برخي مي گويند ممكن است ارسال اين هواپيما در چارچوب جنگ رواني قابل تعريف باشد اما مسئله مهم كه در اين ميان مطرح است شكسته شدن انحصار داشتن اين گونه هواپيماهاي بدون سرنشين آن هم در اين زمان بندي خاص است و علاوه بر آن، نقض حريم هوايي اسرائيل آن هم به اين شيوه تحقيرآميز، مي تواند به عنوان پيروزي بسيار بزرگي در اين جنگ رواني به شمار آيد. به طور خلاصه مي توان گفت اسرائيل ديگر همانند 60 سال پيش از مصونيت برخوردار نيست.


روزنامه زمان: آقاي اردوغان فريب خورده اي، محترمانه برگرد!

در حالي كه اعتراضات مردم تركيه به مداخله جويي دولت آنكارا در سوريه رو به گسترش است، يك روزنامه چاپ اين كشور خواستار تجديدنظر دولت در سياست اشتباه خود شد.

روزنامه زمان نسبت به تنها ماندن تركيه در باتلاق سوريه هشدار داد و نوشت: دولت تركيه كه در ماجراي سوريه كاملاً از سوي غرب و آمريكا تنها گذاشته شده است، بايد با خونسردي به ارزيابي مجدد اين مسئله بپردازد. آنكارا بايد به اين فكر بكند كه آيا حمايت هاي داخلي و خارجي از حاكميت سوريه را دست كم گرفته است؟ آيا حمايت هاي ايران، چين و روسيه از سوريه را بيش از حد دست كم گرفته ايم و آيا بيش از حد در امور داخلي عراق و سوريه وارد نشده ايم؟ آيا احتمال آن هست كه بي آنكه بخواهيم ما را به سوي يك درگيري سوق دهند؟»

نويسنده با اشاره به رؤياهاي نوعثماني گري تأكيد كرد: «آرزوهاي ما در زمينه تبديل شدن به يك قدرت بزرگ نبايد ما را به سمت هيجانات سوق دهد. تركيه بايستي براي ساختن آينده خود با اين گونه سؤالات مواجه شود و بي انكه بحث ها را سياسي كند، به دنبال پاسخي حقيقي باشد.»

اين روزنامه همچنين خواستار مشاركت جمعي ايران و تركيه و مصر براي حل بحران سوريه به واسطه برگزاري انتخابات ظرف 2 تا 3 سال آينده شد.

در حالي كه اغلب تحليل گران همانند روزنامه انگليسي فايننشال تايمز تأكيد مي كنند «حمله به سوريه، اردوغان را در تنگنا قرار مي دهد و مي تواند او را به درون باتلاق بكشد»، نظرسنجي ها از مخالفت بيش از سه چهارم مردم تركيه با درگيري بيشتر در بحران سوريه حكايت مي كند.

فايننشال معتقد است «غرب مجبور است از درگيري ها در سوريه چشم پوشي كند و اردوغان در خطر فرو رفتن در باتلاق قرار دارد. او يا بايد با شرمندگي عقب نشيني كند و يا اينكه وارد اين باتلاق شود.» به گزارش مجله آمريكايي تايم اكثر مردم تركيه با درگيري نظامي در سوريه مخالفند. طبق نظرسنجي ها 76 درصد شهروندان تركيه اقدام نظامي عليه سوريه را رد مي كنند. هم اكنون اردوغان خود را در اين درگيري تنها مي بيند». روزنامه تاكس اشپيگل چاپ آلمان نيز گزارش داد «نارضايتي ها از سياست هاي مداخله جويانه اردوغان در قبال بحران سوريه رو به گسترش است. كارشناسان تركيه مي گويند بايد دست نگه داشت و اگر ما وارد اين درگيري شويم، به سادگي قادر نخواهيم بود از اين ماجرا بيرون بياييم.

در همين حال وزير اطلاعات سوريه، اظهارات داود اوغلو وزير خارجه تركيه را كه گفته بود «فارق الشرع معاون بشار اسد جانشين وي به عنوان رئيس دولت انتقالي شود و حتي رئيس جمهور بعدي باشد»، يك گاف سياسي و ديپلماتيك خواند. عمران الزعبي اظهار داشت: اظهارات داود اوغلو يك گاف سياسي و ديپلماتيك ناپسند بود. حماقت اين سخنان بركسي پوشيده نيست. او نمي داند كه دوران امپراطوري عثماني به سرآمده است و تركيه ديگر نمي تواند حاكمان دمشق، مكه، قاهره و قدس را انتخاب كند. من به دولت تركيه پيشنهاد مي كنم قدرت را به نفع شخصيت هايي كه مورد قبول مردم تركيه هستند رها كند.

وي مي گويد: اظهارات داود اوغلو نشانه درماندگي است و بهتر است اين مقامات تركيه استعفا دهند و كار را به افراد مقبول مردم بسپارند.

روزنامه واشنگتن پست چند روز پيش در گزارشي عنوان كرد: روابط حسنه آمريكا و تركيه به خاطر حوادث سوريه طوفاني شده و آنكارا كه طي 18 ماه گذشته حضور داشت با آمريكا توافق دارد اكنون به اختلاف هايي پي برده است. او ديگر اوباما را دوست خود نمي داند.

سونر كاگتباي مدير برنامه مطالعات تركيه در مركز خاور نزديك واشنگتن مي گويد: كاخ سفيد به رياست اوباما در برابر بحران سوريه به دلايل متعددي با ترديد عمل مي كند، يكي از اين دلايل اين است كه آمريكا نمي داند كه عواقب دخالت آن در بحران سوريه چه تأثيري بر انتخابات رياست جمهوري اين كشور مي گذارد به خصوص كه مردم آمريكا ديگر از جنگ خسته شده اند. اما اردوغان معتقد است كه اين مسأله سرپوشي است براي اين كه آمريكا به مشكل سوريه اهميت ندهد. مشكلي كه اكنون تركيه را با چالش مواجه كرده است. اردوغان در مصاحبه با سي ان ان علناً اوباما را سرزنش كرد كه در بحران سوريه بسيار بد عمل كرده است و نسبت به آن بي برنامه است. اردوغان احساس بدي دارد و عصباني است و اكنون حس مي كند كه بحران به دروازه هاي تركيه نزديك شده است. او حس مي كند كه ديگر زمان به نفع او پيش نمي رود.


يونسي: فعاليت هاي اقتصادي وزارت اطلاعات به دستور رهبري تعطيل شد

وزير اسبق اطلاعات مي گويد تعطيلي 100 شركت اقتصادي وابسته به اين وزارت در زمان مديريت وي، به خواست رهبر معظم انقلاب انجام گرفت.

علي يونسي در مصاحبه با هفته نامه تجارت ضمن اشاره تلويحي به برخي لغزش ها در دوره سازندگي گفته است: پيش از اينكه به وزارت اطلاعات بيايم در سيستم قضايي كشور حضور داشتم و از نزديك با تخلفات ارگان هاي امنيتي آشنا بودم و از خطر فعاليت هاي اقتصادي آنها آگاهي داشتم. ذهن بنده آمادگي كامل داشت تا با اين موضوع برخورد كنم. در اولين جلسه پس از انتخاب به عنوان وزير اطلاعات در حضور رهبر انقلاب حاضر شديم و ايشان تاكيد كردند كه فعاليت هاي اقتصادي وزارت اطلاعات را تعطيل كنيم. يعني هنوز وارد وزارتخانه نشده بودم كه اين موضوع از بنده خواسته شد.

وي مي افزايد: تمامي ارگان هاي اجرايي كشور از دخالت وزارت اطلاعات در فعاليت هاي اقتصادي ناراضي بودند و از اين سياست حمايت كردند. دولت با جبران كسري بودجه ناشي از توقف فعاليت هاي اقتصادي وزارتخانه كمك شايان توجهي به ما كرد. بودجه خيلي خوبي در اختيار من قرار گرفت و توانستم بسيار بهتر از گذشته نياز كاركنان وزارتخانه را تامين كنم. البته بسياري از مديران وزارت اطلاعات نيز از اين موضوع ناراضي بودند و از اين تصميم حمايت كردند. آنها مي گفتند ما نمونه بارز اين مثال «آش نخورده و دهان سوخته هستيم».

يونسي درباره سرنوشت اين شركت هاي اقتصادي گفت: برخي واگذار شد و برخي ديگر نيز منحل شدند. بيش از صد شركت منحل شد.

وي مي افزايد: اين شركت ها در تمام بخش ها فعال بودند و از رانتي كه برايشان ايجاد مي شد استفاده مي كردند. ما نيز براي جلوگيري از سوءاستفاده اين رانت ها خواستار تعطيلي فعاليت هاي اقتصادي وزارت اطلاعات شديم و البته از همه مهم تر ما مي خواستيم با مفاسد اقتصادي مبارزه كنيم و اين اقدام بايد در عين بي طرفي صورت مي گرفت. اگر وزارت اطلاعات خود درگير فعاليت هاي اقتصادي مي شد كه نمي توانست به راحتي با دانه درشت هاي مفاسد اقتصادي و با مخلان امنيت اقتصادي كشور برخورد كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس